Artikkeli:

Organisaatiouudistuksella tulevaisuuden kunnaksi - Juupajoki pienten kuntien suunnannäyttäjänä

22 syyskuuta 2016

Heini Ruski |

Kuinkahan moni kunnanjohtaja osaa ennustaa? Ei ehkä kovin moni, mutta me BDO:lla olemme tavanneet muutamia, jotka osaavat ennakoida.

 

Juupajoen kunnanjohtaja Pirkko Lindström on hyvä esimerkki innokkaasta ja tulevaisuussuuntautuneesta johtajasta. Hän ei säästele adjektiiveja kuvaillessaan Juupajokea: pieni ja ketterä, ennakkoluuloton ja uudistumiskykyinen.

 

Juupajoki onkin pienestä koostaan huolimatta askeleen edellä monessa asiassa. Viimeisimpänä osoituksena rohkeudestaan Juupajoki aloitti organisaatiouudistuksen, jonka tavoitteena on kehittää organisaatiorakennetta vastaamaan tulevaisuuden kunnan roolia ja tehtäviä.
 
Uudistus tiivistää luottamushenkilö- ja viranhaltijaorganisaatiota, vähentää valtuutettujen lukumäärää sekä lisää asukkaiden osallistumismahdollisuuksia. Hyvinvointijohtaminen kootaan yhden johdon alle. Tavoitteena on, että tiivis organisaatio on entistä ketterämpi, ja strategiselle kehittämiselle on tilaa.
 
Kunnanjohtaja Lindströmin mukaan tärkeimpiä uudistukseen ajaneita voimia ovat olleet juuri kunnan roolin muuttuminen ja kuntalain uudistus. Myös kunnan sisäiset henkilömuutokset ovat luoneet muutostarpeen.

 

BDO:n neuvonantopalvelut on ollut mukana uudistuksen käynnistämisvaiheessa. Kunnanjohtaja Lindströmin mielestä on tärkeää, että mukana on myös ulkopuolisia.

-  On hyvä, että saamme toimintaamme ulkopuolista näkemystä. Näin meillä on myös enemmän rohkeutta keskittyä oikeisiin asioihin, Lindström toteaa.

Organisaatio- ja johtamisjärjestelmäuudistusten tavoitteena onkin luoda organisaatio, joka keskittyy ydintehtäviensä tulokselliseen toteuttamiseen. Ajankohtaisessa myllerryksessä kunnan tehtävät tulevat muuttumaan olennaisesti, ja johtamisrakenteen on uudistuttava.
 
BDO tukee kuntia uudistuksen suunnittelussa ja toteuttamisessa. Organisaatiouudistuksella kunta voi vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi hallintokuntien yhteistyöhön sekä luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden työnjakoon. Työlle voidaan asettaa myös muita tavoitteita, joiden toteuttamisen ratkaisee ainoastaan kuntien oma kekseliäisyys.


Onko organisaatiouudistus ajankohtainen sinun kunnassasi? Haluaisitko tietää lisää palveluistamme? Ota yhteyttä ja kysy lisää!