• BDO European Survey: Miten eurooppalaiset yritysjohtajat reagoivat globaalin pandemian seurauksiin?
Tutkimus:

BDO European Survey – Miten eurooppalaiset yritysjohtajat reagoivat globaalin pandemian seurauksiin?

20 heinäkuuta 2020

Vain kuusi kuukautta sitten eurooppalaisten yritysjohtajien suunnitelmissa oli nopean kasvun tavoittelu ja investoinnit teknologiaan, huippuosaajiin ja tuoteinnovaatioihin. Muuttuneessa maailmantilanteessa prioriteetit ovat muuttuneet huomattavasti. Uusi todellisuus tarkoittaa sitä, että selviytyäkseen on oltava joustava ja valmis uudistamaan toimintatapoja.

Puoli vuotta ensimmäisen European Surveyn julkaisemisen jälkeen koronakriisi on mullistanut yritysmaailman. Siitä syystä olimme uudelleen yhteydessä tutkimuksessa haastateltuihin yritysjohtajiin saadaksemme selville, miten heidän näkemyksensä ovat muuttuneet.

Tutkimusta varten BDO haastatteli 244 kokenutta yritysjohtajaa kahdeksalla eurooppalaisella markkina-alueella*. Tutkimuksen tavoite oli selvittää, mihin välittömiin toimiin eurooppalaiset yritysjohtajat ovat ryhtyneet reagoidakseen maailmanlaajuiseen pandemiaan sekä kuinka heidän yritystensä strategiset tavoitteet ja operatiiviset painopisteet ovat muuttuneet kuukausien aikana.
(* Belgia, Tanska, Ranska, Saksa, Italia, Norja, Espanja ja Iso-Britannia)
 

6 keskeistä havaintoa

Keskeiset havainnot vahvistavat, että koronan vaikutus eurooppalaisille yrityksille on ollut erittäin haastava ja että valtion tuki on ollut välttämätöntä niiden selviytymiselle.

Haastatellut yritysjohtajat kokevat, että:

  • koronan vaikutus on ollut erittäin suuri, mutta ei kaikille yrityksille.
  • talouden näkymät heikkenevät seuraavan kuuden kuukauden aikana.
  • heidän yritystensä kasvutavoitteet ovat muuttuneet maltillisimmiksi ja vaihtuneet joustavuuteen ja kustannusten vähentämiseen.
  • pandemia on korostanut toimitusketjujen haavoittuvuuksia.
  • kriisi on johtanut liiketoimintamallien perusteelliseen harkintaan ja havahduttanut siihen, että merkittäviä muutoksia tarvitaan.
  • uudet työskentelytavat tulevat pysymään pitkällä aikavälillä ainakin osittain.


Lataa englanninkielinen raportti alta.