Artikkeli:

Alisa Vainion menestys syntyy keskittymisestä olennaiseen

21 huhtikuuta 2016

Urheilu on aina ollut keskeinen osa kestävyysjuoksija Alisa Vainion elämää. Vuosien varrella hän on harrastanut urheilulajeja laidasta laitaan: jääkiekkoa, estejuoksua, telinevoimistelua, salibandyä, jääpalloa, jalkapalloa ja pikaluistelua. Alisa on aina valinnut lajinsa itse, oman kiinnostuksensa mukaan. Vuodesta 2013, jolloin hän lopetti jääkiekon aktiivisen pelaamisen, hän on keskittynyt ainoastaan juoksemiseen. Jääkiekon pelaamisen myötä Alisa alkoi tunnistaa paremmin omat vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa.

- Huomasin, että olen enemmän yksilöurheilija silloin, kun mie pelasin jääkiekkoa. Juoksu tuntui niin kivalta sen jälkeen. Juostessa voi päästä tosi kovaa ilman, että on veren maku suussa.  Jääkiekossa piti välillä istua vaihtopenkillä ja välillä sai osumaa jäällä, Alisa Vainio kuvailee.

Juoksemisesta on tullut Alisalle paitsi urheilulaji yli muiden, myös asia, johon hän suhtautuu kaikista intohimoisimmin elämässään.

- Juoksemisessa parasta on se tunne, jonka saa hyvän suorituksen tai hyvän treenin tekemisestä. Kun juoksu kulkee, se on tosi kivaa ja silloin nautin sen helppoudesta, hän kuvailee lajinsa viehätystä.

-Juokseminen on niin helppoa, kun voi vaan lähteä ulos juoksemaan. Se on jotenkin vaan niin kivaa, Alisa kiteyttää.

 

BDO tukee Alisa Vainion tietä menestykseen sponsoriyhteistyön kautta.  Vuonna 2015 alkanut pitkän tähtäimen yhteistyömme pohjautuu meitä yhdistäviin arvoihin: pitkäjänteisyyteen, osaamiseen, periksiantamattomuuteen sekä menestyksen tavoitteluun niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.