BDO-konsernin vuositulos: Suomen BDO:n liikevaihto kasvoi

22 joulukuuta 2017


Suomen BDO:n liikevaihto 31.8.2017 päättyneellä tilikaudella oli 21,1 miljoonaa euroa. Kasvua edelliseen tilikauteen verrattuna oli 16 %.

Liikevaihdosta tilintarkastuspalvelujen osuus on 69 %, jonka ansiosta olemme nyt neljänneksi suurin tilintarkastuspalvelujen toimittaja Suomessa.

Kasvun tekijöinä olivat erityisesti jo edelliseltä tilikaudelta jatkunut panostus liiketoiminnan kehittämiseen sekä onnistuneet rekrytoinnit. Haluamme kiittää asiakkaitamme saamastamme luottamuksesta ja palvelutarjontamme käytöstä. Kiitos kasvusta kuuluu myös koko henkilöstöllemme, joista jokainen on omalta osaltaan edesauttanut menestystämme.  Suomessa asiakkaitamme palvelee yli 160 asiantuntijaa kautta maan.  Tilikauden aikana perustettiin uusi tytäryhtiö BDO IT Sertification Oy, jonka myötä pystymme tarjoamaan asiakkaillemme myös tietoturvallisuuden tarkastusta ja sertifiointeja.

Myös kansainvälinen BDO jatkaa kasvuaan

Kansainvälisen BDO:n yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi 30.9.2017 päättyneellä tilikaudella 7,4 miljardiin euroon (8,1 MRD USD), mikä tarkoittaa 8 % vuosikasvua kiintein valuuttakurssein. Eurooppalaiset juuret ja toimintaperiaatteet omaavalle BDO:lle Eurooppa on hyvin merkittävä markkina-alue — kansainvälisen verkoston yhteenlasketusta liikevaihdosta suurempi osuus koostui EMEA:n kuin Yhdysvaltojen liikevaihdosta.

Pitkään jatkunut vahva kasvu on tulosta selkeistä strategisista tavoitteista, joihin kuuluvat vahva asiakaskeskeisyys, yritysostot sekä alan konsolidaatio, jonka tavoitteena on sekä tuoda markkinoille asiakkaiden tarvitsemia palveluja että lisätä kaikkien BDO:n jäsenyritysten vaikuttavuutta. Kasvua on vauhdittanut myös asiakaslähtöinen digitalisaation hyödyntäminen sekä sitoutunut asiakaskunta.

Kansainvälisesti asiantuntijoidemme määrä on kasvanut yli 9 % — BDO:lla työskentelee yli 73 000 asiantuntijaa 1 500 paikallistoimistossa. Kasvun lisäksi kansainvälinen BDO laajenee tasaisesti. Tilikauden aikana jäsenyritystemme määrä kasvoi 158:sta eri maasta/ alueesta 162:een. Laajenemisen myötä verkostomme palvelee asiakkaitamme yhä kattavammin globaalisti.