Ennätyksellinen vuosi BDO:n Corporate Finance -palveluille

28 tammikuuta 2019

Viimeksi päättynyt tilikausi oli BDO:n kansainväliselle Corporate Finance -tiimille ennätyksellinen.

Corporate Finance -asiantuntijamme tekivät vuonna 2018 maailmanlaajuisesti 1 440 transaktiota, joiden yhteenlaskettu arvo nousi 71,8 miljardiin euroon (81,4 MRD USD). Kasvua edelliseen tilikauteen verrattuna oli 20 % yrityskauppojen määrässä ja 50 % niiden arvossa.
 
Mergermarket on luokitellut BDO:n neljänneksi aktiivisimmaksi yritysjärjestelyjen neuvonantajaksi vuonna 2018. Thomson Reuters noteeraa BDO:n vuoden 2018 viidenneksi aktiivisimpana maailmanlaajuisena M&A -alan neuvonantajana alle 50 miljoonan dollarin yrityskaupoissa.
 
Yksityisen pääoman transaktiot lisääntyivät lähes 60 % viimeisen 12 kuukauden aikana. Eniten transaktioiden määrä kasvoi teknologian ja median, terveydenhuollon- ja hyvinvointipalveluiden sekä teollisuuden sektoreilla.
 
”Jatkamme panostustamme Corporate Finance -tiimiemme kasvattamiseksi ja kehittämiseksi. Poliittisesta ja taloudellisesta epävarmuudesta huolimatta yritykset haluavat viedä kasvuun tarvittavat transaktionsa loppuun saakka,” sanoo Steffen Eube, BDO:n kansainvälisen Corporate Finance -ryhmän puheenjohtaja.
 
”Meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat tarpeidensa mukaista asiantuntijapalvelua ja markkinatietoa, huolimatta siitä missä päin maailmaa he sijaitsevat,” Eube jatkaa.

”Positiivista on myös se, että yritysjärjestelyiden määrä on entisestään kiihtynyt kesän jälkeen, sekä meillä Suomessa että koko Nordic-tasolla. Pohjoismaissa emme ole vielä nähneet merkkejä jarrutuksista yritysjärjestelyn puolella. Olemme vahvasti kehittäneet Suomen Corporate Finance –tiimiä ja tulemme sitä jatkamaan. Kasvatamme osaamistamme, hyödyntäen myös digitalisaation antamia mahdollisuuksia,” jatkaa Suomen BDO:n Head of Transaction Services Christer Åstrand.