Artikel:

Alisa Vainios väg mot en långsiktig framgång framskrider träning för träning

27 oktober 2016

Även om 18 år gamla långdistanslöparen Alisa Vainio redan har nått ett flertal milstolpar under sin karriär står hon fortfarande i startgroparna inför sin löparkarriär. Tävlingssäsongen tillbringade hon med att tillfriskna från en fotskada. Nu koncentrerar Alisa sig på att träna och dessutom har hon planer på att återgå till sin tidigare idrottsgren som hobby.

-    Nog tänkte jag att jag ännu nästa vinter skulle spela ishockey så att jag inte endast springer, säger Alisa.

-    Mitt långsiktiga mål är åtminstone olympiska spelen i Tokyo år 2020. Jag har egentligen inte funderat så mycket mer, jag går liksom vidare träning för träning, fortsätter hon.

För närvarande är toppidrott det enda karriäralternativet Alisa är intresserad av. Även om löpträningarna fyller och schemalägger hennes liv både under tävlingssäsongen och utanför den säger hon att hon hittar tid att göra allt det hon vill. Till exempel kompisarna finns bland löparna, vilket betyder att hon träffar dem när hon tränar. Efter att ha funderat en kort stund kommer Alisa ändå på en sak som hon önskar att hon skulle ha mer tid för i vardagen:
-    Jag skulle vilja umgås mer med mina morföräldar, säger hon.  

BDO stödjer Alisa Vainios väg till framgång via sponsorsamarbete.  Vårt långsiktiga samarbete med Vainio startade år 2015 och baserar sig på våra gemensamma värden: långsiktighet, kunskap, uthållighet samt en strävan efter framgång både i hemlandet och internationellt.