Artikel:

Alisa Vainios framgång föds genom fokus på det väsentliga

21 april 2016

Idrott har alltid varit en viktig del av långdistanslöparen Alisa Vainios liv. Under årens lopp har hon sysslat med en mängd olika idrottsgrenar: ishockey, hinderlöpning, redskapsgymnastik, innebandy, bandy, fotboll och hastighetsåkning på skridskor.

Alisa har alltid valt sina grenar själv, efter sitt eget intresse. Sedan 2013, då hon slutade spela ishockey aktivt, har hon bara koncentrerat sig på löpning. I och med ishockeyn började Alisa bättre känna igen sina egna starka sidor och intressen.

- När jag spelade ishockey märkte jag att jag var mer av en individuell idrottare. Löpningen kändes jättebra efter det. När man löper kan man ta sig fram snabbt utan blodsmak i munnen.  I hockey var man tvungen att sitta på bänken och ibland fick man sig några törnar på isen, beskriver Alisa Vainio.

Löpningen har blivit en idrottsgren framför alla andra för Alisa, men även något som hon riktar sin största passion till i livet.

- Det bästa med löpning är känslan som man får efter en bra prestation eller en bra träning. När löpningen rullar på är det jätteroligt, och då njuter jag av hur enkelt det är, beskriver Alisa tjusningen med grenen.

-Det är så lätt att löpa – det är bara att gå ut och springa på. Det är bara så roligt på något sätt, sammanfattar Alisa.

 

BDO stödjer Alisa Vainios väg till framgång via sponsorsamarbete.  Vårt långsiktiga samarbetet med Vainio startade år 2015 och baserar sig på våra gemensamma värden: långsiktighet, kunskap, uthållighet samt en strävan efter framgång både i hemlandet och internationellt.