ESG- eli vastuullisuuspalvelut

Tukenasi kestävyysraportoinnissa ja raportoinnin kehittämisessä.

ESG-raportointi ja muut vastuullisuuspalvelut

ESG-raportointi eli vastuullisuusraportointi velvoittaa jatkossa suurinta osaa suomalaisia yrityksiä. Neuvomme yritystäsi vastuullisuusraportoinnissa ja prosessiin valmistautumisessa. Teemme myös varmennuksia vastuullisuusraporteille ja koulutamme yrityksesi avainhenkilöitä tai vaikka koko henkilöstöä haluamistasi vastuullisuuden teemoista.

Näemme vastuullisuusraportoinnin ja muut vastuullisuuspalvelut lisäarvoa tuottavana ensiaskeleena, joka on sysäys yrityksen laajemmalle vastuullisuustyölle. Vastuullisuus on parhaimmillaan strateginen etu, joka auttaa ennakoimaan liiketoiminnan haasteita ja mahdollisuuksia. Autamme yritystäsi saavuttamaan tämän edun.

Autamme yritystäsi kestävyysraportoinnin kysymysten ratkaisemisessa, standardien tulkitsemisessa sekä kestävyysraportointiprosessissa lähtien olennaisuusanalyysista aina kestävyysraportin varmennukseen saakka.

Miksi vastuullisuusraportointi on tärkeää?

Vastuullisuusteemat ja kestävyysraportointi ovat nykyään ratkaisevia tekijöitä, jotka vaikuttavat asiakkaiden, kumppanien sekä sijoittajien päätöksentekoon ja vahvistavat yrityksesi kilpailuasemaa markkinoilla. EU:n Kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) mukainen kestävyysraportointi tarjoaa kattavan näkymän yrityksesi ympäristö-, sosiaalisiin ja hallinnollisiin vaikutuksiin.

Tavoitteenamme on auttaa yritystäsi ymmärtämään vastuullisuuden ja kestävyysraportoinnin merkitys. Avullamme yrityksesi saa myös askelmerkit vastuulliseen toimintaan ja pystyy hyödyntämään vastuullisuuden tuomat mahdollisuudet.

Vastuullisuusraportoinnin palvelumme

Asiantuntijamme lähestyvät yrityksesi vastuullisuusraportointia henkilökohtaisella ja joustavalla otteella – ymmärrämme, että jokainen yritys on erilainen, ja siksi tarjoamme räätälöityjä palveluja, jotka sopivat juuri yrityksesi tarpeisiin, liiketoimintaan ja toimialaan.

Kaksoisolennaisuusanalyysi

Vastuullisuusraportointi alkaa siitä, että määritellään, mitkä vastuullisuusteemat ovat yrityksellesi kaikista olennaisimpia, ja joihin on siksi raportoinnissa ja vastuullisuuden kehittämisessä järkevintä keskittyä. Tässä työkaluna toimii kaksoisolennaisuusanalyysi, joka on tärkeä osa CSRD:n mukaista kestävyysraportointia.

ESG-raportointi ja raportoinnin sekä hiilijalanjäljen varmennus

Tuemme kaikenkokoisia yrityksiä kestävyysraportoinnissa sekä vastuullisuustyöskentelyssä ja autamme yritystäsi löytämään parhaan ja sopivimman tavan tehdä ESG-raportointia riippuen yrityksen toimialasta, liiketoiminnan tavoitteista ja aiemmin tehdystä vastuullisuustyöstä.

Tarjoamme tukea kestävyysraportointiin prosessin kaikissa vaiheissa. Voimme ottaa vastuun koko raportointiprosessista tai neuvoa ja sparrata projektinne aikana tarvittaessa.

Jos yrityksesi tarvitsee valmiille ESG-raportille varmennusta, sertifioidut ESG-varmentajamme voivat auttaa.

Vastuullisuuskoulutukset

Tarjoamme vastuullisuuskoulutuksia, ESG-koulutuksia ja kestävyysraportointikoulutuksia tarpeidenne mukaan. Räätälöimme koulutukset yrityksesi tarpeiden, osallistujien roolien sekä olemassa olevan vastuullisuusosaamisen mukaan. ESG-koulutukset voidaan järjestää etäyhteyksin tai paikan päällä ja työpajoina tai luentoina yrityksen tarpeiden mukaan.