Maalahden kunta myi Bothnia Broadband Ab:n osakkeet Jakobstadsnejdens Telefon Ab:lle (JNT)

$$BDO.LiveSite.Deals.DealType$$M&A
Toimiala Technology & Media
$$BDO.LiveSite.Deals.SubIndustry$$Telecommunications

Maalahden kunta myi Bothnia Broadband Ab:n osakkeet Jakobstadsnejdens Telefon Ab:lle (JNT) elokuussa 2020.
JNT toimii kaikilla televiestinnän osa-alueilla sisältäen datapalvelut, puhelinpalvelut, TV sekä IT-ratkaisut. Yhtiö on Pohjanmaan alueen johtava valokuituyhteyksien tarjoaja. JNT:n liikevaihto on n. 14 miljoonaa euroa ja päämarkkina-alue on Pohjanmaa, erityisesti rannikkoseutu. Yhtiöllä on Vaasassa ja Pietarsaaressa yhteensä 60 työntekijää.

Bothnia Broadband on Maalahden alueen johtava verkkoyhteyksien ja televiestintäpalveluiden tuottaja. Maalahden kunta perusti yhtiön vuonna 2001 taatakseen Maalahden alueen asukkaille nopeat ja varmat tietoliikenneyhteydet. Yhtiöllä on oma valokuituverkostonsa sekä langattomat verkkoyhteydet ja lisäksi yhtiö tarjoaa kaapeli-tv-, IPTV-, IP-puhelu- sekä internetpalveluita. Kauppa JNT:n kanssa täytti Maalahden asettamat vaatimukset, joita oli mm. korkea palvelutaso sekä hyvien tietoliikenneyhteyksien turvaaminen alueen asukkaille jatkossakin.

BDO toimi myyntiprosessissa Maalahden kunnan neuvonantajana. BDO valikoitui mukaan prosessiin pitkän ja hyvin toimineen asiakassuhteen ansiosta. BDO:n asiantuntijat ovat yli kymmenen vuoden aikana tuottaneet kunnalle lukuisia palveluita, kuten tilintarkastuksia, koulutuksia, neuvontaa ja arvonmäärityksiä. Pitkän asiakassuhteen myötä asiantuntijoilla oli hyvä käsitys kunnan tilanteesta, tarpeista sekä odotuksista myynnin suhteen. BDO huolehti neuvonantajana koko myyntiprosessin läpiviennistä kunnan toiveet ja päätöksenteon huomioiden.

Jan Kovero tiimeineen oli meille korvaamaton apu Bothnia Broadband Ab:n osakkeiden myynnissä. BDO tuki meitä koko prosessin läpi, aina yhtiön arvonmäärityksestä myyntineuvotteluihin ja kauppakirjaluonnoksen laatimiseen sekä allekirjoittamiseen.”

”Prosessi sujui erittäin hyvin heidän ammattitaitonsa, alan ja myyntiprosessien tuntemuksensa, joustavuutensa sekä omistautuneen toimintatapansa ansiosta. Oli ilo työskennellä Janin, Noran sekä muun tiimin kanssa, ja odotan innolla mahdollisuutta työskennellä heidän kanssaan uudestaankin.”

Jenny Malmsten, Maalahden kunnanjohtaja