BDO Trainee -ohjelma

BDO:n Trainee-ohjelma

Kiinnostaisiko sinua ura tilintarkastuksen, vero- tai lakipalveluiden, taloushallinnon tai muiden neuvonantopalveluiden parissa? Trainee-ohjelmassamme saat tehokkaan startin urallesi. Meillä pääset tutustumaan laaja-alaisesti käytännön työhön ja mukaan aitoihin asiakasprojekteihin – jo heti harjoittelun alusta lähtien!

BDO:lla on kaksi Trainee-ohjelmaa vuodessa, toinen alkaa syksyllä ja toinen alkuvuodestaTrainee-hakumme syksyn ohjelmaan avataan alkukeväästä ja kevään ohjelmaan alkusyksystä. Trainee-ohjelmamme on kokopäiväinen (37,5 h/vko) palkallinen harjoittelu ja sen kesto on 3–8 kuukautta.

Traineen työtehtävät ja ”tyypillinen työpäivä” vaihtelevat tiimeittäin, mutta kaikilla liiketoiminta-alueillamme Traineet pääsevät mukaan monipuolisiin projekteihin ja työskentelemään osana kokenutta tiimiä. Tarjoamme sinulle kattavan perehdytyksen, mielenkiintoisia työtehtäviä ja henkilökohtaisen Trainee Buddyn, joka toimii mentorinasi ja tukee oppimistasi koko harjoittelujakson ajan. 

Kasvumme, laajan palvelutarjontamme ja monipuolisen asiakaskuntamme ansiosta meiltä löytyy paljon mahdollisuuksia aloittaa ura asiantuntijana ja jatkaa osaamisen kehittämistä myös Trainee-jakson jälkeen. Iloksemme pystymme tarjoamaan monelle Traineelle vakituisen työn harjoittelun päätteeksi!

 

Työntekijöistä välittävä ilmapiiri on ollut läsnä koko ajan. BDO:lla on saanut sopivasti sekä vastuuta että ohjausta ja täällä on päässyt tekemään mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä alusta alkaen.

Kokemuksia Trainee-ohjelmastamme

Vuoden 2023 Trainee-ohjelmaan osallistuneista jopa 96 % suosittelisi meitä verkostoilleen! Palautekyselyiden perusteella vahvuuksiamme ovat mm. mukava ja auttavainen työilmapiiri, Trainee Buddy -toiminta sekä työtehtävät, joissa pääsee ottamaan vastuuta ja kehittymään. Usein kysytyt kysymykset

Traineet ovat arvokas osa työyhteisöämme, ja kehitämme Trainee-ohjelmaamme jatkuvasti. Pääset heti harjoittelun alusta lähtien mukaan aitoihin asiakasprojekteihin. Meillä kaikki tekevät töitä yhdessä titteliin tai uratasoon katsomatta. Vastuuta saa halutessaan ottaa, mutta vastuun kanssa ei jätetä yksin. Tukenasi ovat oma Trainee Buddysi, esihenkilösi ja mahtavat tiimikaverit. 

Työnantajana meille on tärkeää ylläpitää joustavaa työkulttuuria, tarjota sinulle mahdollisuuksia kehittää osaamistasi oman kiinnostuksesi mukaan sekä tehdä yhteistyötä ilman turhaa byrokratiaa. Meillä olet osa isoa ja vaikutusvaltaista verkostoa, mutta samalla saat määritellä omaa työtäsi ja kulkea rohkeasti kohti omia unelmiasi. Työntekijöidemme silmissä olemmekin “pieni suuri toimija”, vaikka olemme yksi maailman johtavista tilintarkastus- ja asiantuntijaorganisaatioista. 

Joustava työaika ja hybridityömallimme mahdollistavat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisen tarpeidesi mukaan. Tuemme Trainee-jaksolla hyvinvointiasi myös lounas- ja virike-edulla sekä monipuolisilla koulutus-ja virkistystapahtumilla. Panostamme yhteisöllisyyteen, jotta pääset tutustumaan työkavereihin myös muista tiimeistä!

Trainee-ohjelmamme sopii hyvin esimerkiksi kauppa-, hallinto- tai oikeustieteen korkeakouluopiskelijalle, jolla on suoritettuna 3–5 vuoden opinnot. Tärkeintä meille on, että sinulla on aitoa kiinnostusta toimialaamme kohtaan sekä intoa ja halua päästä oppimaan uutta. Sovit hyvin joukkoomme, jos sinulla on aktiivinen ote työntekoon sekä halua auttaa asiakkaita ja työkavereita omalla työlläsi.

Haku Trainee-ohjelmaamme on auki kaksi kertaa vuodessa: keväisin ja syksyisin. Seuraava haku:

  • Hakuaika: syys-lokakuu 2024. Aloitus tammikuussa 2025

Hakeminen on helppoa oman järjestelmämme kautta. Riittää, että lähetät meille CV:si ja hakukirjeen, jossa kerrot miksi kiinnostuit Trainee-ohjelmasta. Kerro hakemuksessasi rohkeasti, millainen tyyppi juuri sinä olet. Olemme kiinnostuneita kuulemaan opintojesi lisäksi mahdollisen aiemman työkokemuksesi, harrastustesi tai kiinnostuksen kohteidesi kautta hankkimistasi taidoista.

Kevään 2024 haun eteneminen: Hakuaika on päättynyt 1.4.2024. Kutsumme seuraavaan vaiheeseen etenevät hakijat haastatteluun, jotka järjestetään joko toimistollamme tai etänä. Haastattelussa tapaat tulevan esihenkilösi ja pääset kuulemaan ja keskustelemaan tarkemmin Trainee-ohjelmastamme ja tulevista tehtävistäsi. Esihenkilö tekee valinnan haastattelujen jälkeen ja ilmoittaa valinnoista mahdollisimman pian. Pyrimme tiedottamaan valinnat kevään 2024 haussa viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Joustaminen on yksi tärkeimmistä periaatteistamme työnantajana, ja meillä voikin työtehtävistä riippuen melko vapaasti vaikuttaa siihen, mistä työtään tekee. Meillä on käytössä hybridityömalli, jossa lähi- ja etätyön määrä vaihtelee tiimeittäin ja projekteittain. Työskentelemme toimistolla asiakastyön niin edellyttäessä ja myös silloin kun se edesauttaa tiimityötä ja yhteisöllisyyttä.

Etenkin harjoittelun alkuvaiheessa kannustamme traineita lähityöhön, jotta pääset tutustumaan tiimiisi ja tehtäviisi tehokkaasti, sekä saat mahdollisimman helposti apua ja tukea. Kattavan perehdytysjakson jälkeen voit halutessasi tehdä työtä osittain myös etänä.

On! Moni trainee jatkaa meillä harjoittelun jälkeen, ja teemme jatkosopimuksia joustavasti tilanteiden mukaan. Osa jatkaa meillä vakituisessa kokoaikaisessa työsuhteessa, kun taas osalla saattaa olla vielä opinnot kesken, jolloin osa-aikainen työskentely voi sopia arkeen paremmin. Kasvuyrityksenä meillä on mahdollisuus tukea työntekijöidemme uratavoitteita myös eri tiimien ja tehtävien välillä, ja kannustammekin kaikkia BDO:laisia tavoittelemaan rohkeasti oman näköistään urapolkua!


Kiinnostuitko Trainee-ohjelmastamme?

Trainee-hakumme on käynnissä kaksi kertaa vuodessa. Seuraava haku aukeaa syyskuussa 2024!