BDO, Backo ja Wolters Kluwer aloittavat yhteistyön

BDO, Backo ja Wolters Kluwer aloittavat yhteistyön

Yhteistyön myötä pystymme toteuttamaan entistä kokonaisvaltaisempia ratkaisuja asiakkaidemme IFRS- ja ESG-raportointitarpeisiin. Ratkaisu auttaa suomalaisia kasvuyrityksiä virtaviivaistamaan taloudellista raportointiaan, kun he saavat käyttöönsä vahvan asiantuntijuuden lisäksi myös strategisen taloudenohjauksen työkalun – sekä täyden tuen sen implementoinnissa. 

Tilintarkastus- ja asiantuntijaorganisaatio BDO, konsernilaskentaan ja taloudelliseen raportointiin erikoistunut Backo sekä ohjelmistoyritys Wolters Kluwer ovat aloittaneet yhteistyön tarjotakseen entistä kokonaisvaltaisempaa raportointipalvelua sekä strategisempaa talouden suorituskyvyn johtamista ja seurantaa suomalaisille kasvuyrityksille. 

Wolters Kluwerin CCH Tagetik® Corporate Performance Management (CPM) -kokonaisratkaisu auttaa yrityksiä virtaviivaistamaan ja automatisoimaan talousohjaustaan sekä toteuttamaan luotettavaa ja laadukasta kestävyysraportointia vastaten alati päivittyviin ESG-raportoinnin sääntelyvaatimuksiin.

”Uusi yhteistyömme mahdollistaa kattavan CCH Tagetik® -alustan yhdistämisen BDO:n raportoinnin asiantuntemuksen kanssa. Kumppanuutemme auttaa suomalaisia yrityksiä edistämään kasvua, kannattavuutta ja tehokkuutta - puhumattakaan vastuullisuudesta ESG-ratkaisumme avulla. Kumppanuus tarjoaa Wolters Kluwerille lisäpotkua kattavan CCH® Tagetik -alustamme nopeaan, globaaliin, laajentumiseen. Yhdessä BDO:n ja Backon kanssa tulemme tuottamaan merkittävää lisäarvoa raportoinnin muutosprojekteissa”, Wolters Kluwersin Pohjois-Euroopan Corporate Performance Management Solutions -yksikön toimitusjohtaja James McEntee kertoo.
 

Kokonaisvaltainen ratkaisu luotettavaan ja laadukkaaseen raportointiin

 Asiakkaillemme yhteistyö näyttäytyy heitä tukevan tiimin vahvistumisena sekä asiantuntijapalveluidemme täydentymisellä konkreettisella raportointityökalulla. CCH Tagetik® tarjoaa yhden maailman johtavista ratkaisuista konsernitilinpäätösten ja -konsolidointien laadintaan sekä raportointiin ja ennustamiseen. Se tukee erinomaisesti myös vastuullisuus- ja kestävyysraportointia, auttaen taloushallintoa ja liiketoiminnan operatiivisia osastoja suunnittelemaan toimintojaan tehokkaammin, ja mahdollistaa kestävyysraporttien varmentamisen audit-trailia toteuttamalla.

”Yhteistyön myötä olemme entistä valmiimpia vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin muutostilanteissa sekä yhä kasvavien raportointivaatimusten kanssa. Esimerkiksi listautumisprojekteissa ja yritysjärjestelyjen yhteydessä tulee eteen laadintaperiaatteiden analysoimisen lisäksi usein kysymys myös uuden raportointi- ja konsolidointiohjelmiston valinnasta sekä käyttöönotosta. Asiakkaalle pyrimme luomaan tästä kaikesta mahdollisimman mutkattoman prosessin, jossa yhdellä tiimillä syntyy lähes kaikki, mitä talous- ja kestävyysraportointia varten tarvitaan. Tähän kuuluu esimerkiksi raportointistandardien osaaminen, ohjelmistoratkaisu raportointia varten ja tekninen osaaminen ohjelmistoratkaisun implementointiin sekä tietysti projektin jälkeinen tuki kaikille osa-alueille”, kertoo BDO:n IFRS Country Leader Vesa Vuorinen.

Backolla on laajaa kokemusta CCH Tagetik® -ympäristön pystyttämisestä erikokoisille organisaatioille konsolidointiin ja suunnitteluun. Pystymme implementoimaan ohjelmiston tehokkaasti ja toimimaan jatkuvana teknisenä tukena - lisäksi voimme tarjota kuukausittaista konsolidointi- ja raportointipalvelua vaihtoehtona perinteiselle group controller -roolille”, Backo Oy:n perustajaosakas ja toimitusjohtaja Ville Jakonen täydentää.