Kera Group osti BMI Groupin Norjan, Puolan, Tanskan ja Ruotsin kattoikkunayksiköt

BDO.LiveSite.Deals.DealTypeM&A
BDO.LiveSite.Deals.IndustryManufacturing

Kera Group osti BMI Groupin Norjan, Puolan, Tanskan ja Ruotsin kattoikkunayksiköt 25.9.2020.
BMI Group (“BMI”) on Euroopan suurin katto- ja vedeneristysratkaisujen valmistaja. BMI:n kattoikkuna- ja savunpoistoliiketoiminta on toiminut Norjassa Everlite-, Puolassa Awak-, Tanskassa Optilite- ja Ruotsissa Brave -tuotemerkkien alla. Yrityskauppaan sisältyvät yksiköiden tehtaat Røykenissä, Bukissa, Horsenissa ja Viska-forsissa ja ne työllistävät yhteensä 100 henkilöä.

Kera Group on toimialansa markkinajohtaja ja yrityskauppa vahvistaa konsernin asemaa savunpoiston ja kattoikkunoiden toimialalla Skandinaviassa ja Itä-Euroopassa. Yrityskaupan myötä Kera Groupilla on toimintaa yhdeksässä maassa. Konsernin pääkonttori ja kaksi tehdasta sijaitsevat Orimattilassa. Kera Groupilla on ennestään tytäryhtiöt Virossa, Ruotsissa, Venäjällä, Latviassa ja Liettuassa. Yrityskaupan jälkeen yhtiön palveluksessa on 260 henkilöä, joista 100 Suomessa.

BDO toimi Kera Group Oy:n neuvonantajana läpi ostoprosessin aina ostettavien yhtiöiden arvonmäärityksestä ja ensimmäisistä neuvotteluista ostotarjouksen laatimiseen, due diligence -tarkastuksen suorittamiseen sekä kauppakirjan tekoon ja loppuneuvotteluihin.

Tässä yritysjärjestelyssä oli haastava erityispiirre, kun kokonaisuuteen sisältyi kerralla 3 erillistä yhtiötä ja yksi liiketoiminta. Yrityskaupan kohteet sijaitsevat neljässä eri maassa.

Jan Kovero BDO:lta hallitsi laajaa kokonaisuutta erinomaisesti. BDO:n asiantuntijat antoivat kaiken tarvittavan taustatuen ja kauppa saatiin tehtyä suunnitellusti loppuun saakka.

Kera Groupille yrityskauppa on iso askel kansainvälistymisessä ja olemme hyvin innostuneena jatkamassa työn tekemistä yhdessä uusien tytäryhtiöiden kanssa.

Juha Nieminen, osakas ja hallituksen puheenjohtaja, Kera Group