Laattapiste ostaa keraamisia laattoja markkinoivan Pukkila Oy Ab:n

$$BDO.LiveSite.Deals.DealType$$M&A
Toimiala Manufacturing & Real Estate
$$BDO.LiveSite.Deals.SubIndustry$$Construction
$$BDO.LiveSite.Deals.ClientName$$Laattapiste

Laattapiste osti Pukkila Oy Ab:n 13.12.2022. 

Pukkila Oy Ab on suomalainen keraamisia laattoja markkinoiva yhtiö, joka on kuulunut vuodesta 1995 lähtien italialaiseen Ricchetti Group-konserniin. Pukkilan liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa toimii 37 henkilöä. Yhtiöllä on myymälät Raisiossa, Vantaalla, Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa, sekä koko maan kattava jälleenmyyjäverkosto. Pukkilan pääkonttori sijaitsee Raisiossa.

Vuonna 1979 perustettu suomalainen perheyritys Laattapiste on laajentunut 40 vuoden aikana pienestä laattaliikkeestä maan johtavaksi kylpyhuoneisiin erikoistuneeksi ketjuksi. Pohjan yrityksen kasvulle loivat perustajat, nykyisten omistajaveljesten vanhemmat Heikki ja Ann-Marie Haru. Heidän mottonaan oli olla aina asiakkaan asialla, ja yhä vieläkin toiminnan kantavana voimana on tehdä asiat mahdollisimman hyvin ja pitkäikäisesti.  Laattapisteen liikevaihto on noin 43 miljoonaa euroa ja se työllistää 160 henkilöä.

BDO toimi Laattapiste Oy:n neuvonantajana läpi ostoprosessin aina ostettavan yhtiön arvonmäärityksestä ja ensimmäisistä neuvotteluista ostotarjouksen laatimiseen, due diligence -tarkastuksen suorittamiseen sekä kauppakirjan tekoon ja loppuneuvotteluihin.

"BDO:n tiimi vei ostoprosessin läpi tehokkaasti toivotussa aikataulussa. BDO:n tekemät selkeät analyysit ja asiantunteva tuki neuvotteluissa auttoi meitä pääsemään tavoitteisiimme. Pukkilalla on vahva brändi ja olemme iloisia, että voimme jatkaa sen perinteitä perheyrityksessämme." 

Tommi Haru, osakas ja toimitusjohtaja, Laattapiste Oy