Trainee-tarina: Hanna-Kaisa, tilintarkastustiimi

Trainee-tarina: Hanna-Kaisa, tilintarkastustiimi

A person sitting at a desk with a computer

Description automatically generated
 
Hanna-Kaisa työskentelee BDO:lla tilintarkastuksessa avustavana tarkastajana. Hän aloitti tammikuussa 2023 Traineena. Hän opiskelee Haaga-Heliassa liiketalouden tradenomiksi, aikomuksenaan erikoistua tilintarkastukseen.

”Kävin syventävät kurssit tilitarkastuksesta, josta sai hyvän pohjan aloittaa työt tammikuussa. Työt alkoivat aika suoraan, niin oli hyvä tietää jo hieman etukäteen.”

Opinnot ovat jo loppusuoralla ja opinnäytetyön Hanna-Kaisa aikoo kirjoittaa syksyn aikana töiden ohella.

”Tarkoituksena olisi valmistua vuoden loppuun mennessä, vielä olisi opinnäytetyö jäljellä. Syksyllä on tarkoitus tehdä töitä vähän pienemällä tuntimäärällä, niin aika riittää opparin kirjoittamiseen.”

Hanna-Kaisa mainitsee oppineensa Trainee-jakson aikana paljon esimerkiksi yrityksien rahavirtojen liikkeestä ja miten kirjanpito käytännössä toimii.

”Täällä on oppinut todella paljon ja asioita osaa katsoa nykyään ihan eri tavalla tilintarkastuksen näkökulmasta. Arjessakin huomaa pohtivansa asioita tilkkarin tavoin.”

Hanna-Kaisa kokee saaneensa arvokasta kokemusta ja että hänen tekemiseensä on luotettu, ja sitä on arvostettu.

”Yllätyin kuinka paljon vastuuta sai heti aloittaessa. Todella monipuolisesti on myös saanut tehdä erilaisia tehtäviä. Saman tehtävän parissa ei tarvitse koko kevättä viettää, vaan pääsee oikeasti tekemään koko tarkastuksen alusta loppuun. Nyt on kokonaisuus hallussa.”

Tämän ansiosta Hanna-Kaisa kokee kehittyneensä lyhyessä ajassa hyvinkin paljon.

”Koska on luotettu, että osaan kehittyä työssäni, olen päässyt eteenpäin ja oppinut todella paljon lyhyessä ajassa.”