Erityistarkastus

Erityistarkastusta tarvitaan esimerkiksi silloin, kun epäillään, että yhteisön talouden hoidossa on mahdollisesti rikottu lakia tai asetuksia. Tarkastus voi kohdistua väärinkäytösten selvittämisen yhteydessä esimerkiksi tehtävien, toimivaltuuksien ja vastuiden määrittelyyn sekä sisäisen valvonnan ohjeistukseen. Erityistarkastukset liittyvät usein yrityssaneeraus- tai konkurssitilanteisiin, jolloin tarkastuksen toteuttamisessa noudatetaan konkurssiasiain neuvottelukunnan suosituksia.

Asiantuntijoillamme on erittäin laaja ja pitkäaikainen kokemus erityistarkastuksista. Asiantuntijamme ovat olleet mukana yli tuhannessa erityistarkastuksessa, mukaan lukien mm. 2000-luvulla  saneerauksessa olleissa tai konkurssiin ajautuneissa listayhtiössä. 

Laaja valikoima erityistarkastuspalveluja

Erityistarkastuspalveluja tarvitsevat asiakkaamme saavat asiantuntijatiimiltämme apua:

  • konkursseihin liittyviin tarkastuksiin
  • yrityssaneerauksiin liittyviin tarkastuksiin
  • oikeudenkäynteihin, väärinkäytöksiin ja riita-asioihin liittyviin tarkastuksiin
  • osakeyhtiölain ja asunto-osakeyhtiölain mukaisiin erityisiin tarkastuksiin
  • rahoitusprojektien ja -hankkeiden tarkastuksiin ja jälkitarkastuksiin.

Yrityssaneerausten selvittäjät, konkurssipesien hoitajat ja velkojat voivat tukeutua asiantuntijoidemme apuun myös taloushallintoon ja verotukseen liittyvissä erityiskysymyksissä, jotka nousevat esiin useimmissa konkurssi- ja saneeraustilanteissa. Tutustu Insolvenssitilanteisiin liittyviin muihin palveluihimme, jotka helpottavat selvittäjien ja pesänhoitajien päätöksentekoa ja sujuvoittavat alkuvaiheessa vaadittavien kiireellisten asioiden hoitamista.

Monimuotoiseen kokemukseemme perustuva tarkastus- ja raportointisystematiikka

Varmistamme erityistarkastuksen toimeksiantajan kannalta luotettavan ja hyödyllisen lopputuloksen käyttämällä tehokasta tarkastus- ja raportointisystematiikkaa. Monimuotoisen kokemuksemme pohjalta kehitetty järjestelmä helpottaa toimeksiantajan päätöksentekoa hänen saadessa selkeää ja luotettavaa informaatiota tarkastuskertomuksessa esiin nostetuista havainnoista. Ota yhteyttä, annamme mielellämme lisätietoja tarpeisiisi ja tilanteeseesi sopivista erityistarkastuspalveluistamme!
 

Ilmiantokanavasta tehoa organisaation läpinäkyvyyteen

Ilmiantokanava on paitsi monessa organisaatiossa lakisääteinen vaatimus, myös erinomainen keino ehkäistä tai puuttua liiketoiminnan riskeihin varhaisessa vaiheessa. Ilmiantokanavapalvelumme tunnetaan nimellä eettinen kanava.  Se on luottamuksellinen ja tehokas keinoväärinkäytösepäilyjen tai havaitun epäasiallisen toiminnan ilmoittamiseksi. Lue lisää Eettisen kanavan palvelustamme