• Kiinteistö- ja taloyhtiön tilintarkastus

    Palvelemme kiinteistö- ja taloyhtiöitä asiantuntevasti kautta Suomen

    Ota meihin yhteyttä

Kiinteistö- ja taloyhtiön tilintarkastus

Kiinteistö- ja asuntoyhtiöiden tilintarkastuksissa olemme Suomen johtavia tilintarkastusyhteisöjä. Palvelemme kiinteistö- ja asuntoyhtiöitä kokemuksella ja ammattitaidolla kautta maan.

Asunto-tai kiinteistöosakeyhtiöön on valittava KHT- tai HT-tilintarkastaja, jos siihen kuuluu vähintään 30 osakkeenomistajien hallinnassa olevaa huoneistoa, tai jos riittävän moni osakkeenomistaja sitä vaatii. Myös esimerkiksi tilintarkastuslaki, osakeyhtiölaki tai yhtiöjärjestys saattaa velvoittaa tilintarkastajan hankkimiseen tilanteesta riippuen.

Alle 30 huoneiston yhtiön on lähtökohtaisesti mahdollista toimia ilman jatkuvaa tilin- tai toiminnantarkastusta. Kuitenkin tilintarkastajan hankkimisesta saattaa olla hyötyä etenkin, jos kiinteistö- tai asunto-osakeyhtiössä tehdään suuria remontteja tai sillä on merkittäviä lainoja. Tällöin osakkaat voivat tilintarkastajan avulla varmistua esimerkiksi rakennustöiden kirjanpitokäsittelyn tai lainaosuuslaskelman asianmukaisuudesta.

Joskus myös suuret remontit aiheuttavat sen, että tilintarkastuslaissa määritellyt raja-arvot tilintarkastajan hankkimiseen ylittyvät kahtena peräkkäisenä tilikautena remonttihankkeen johdosta, kun vastikkeina tai kertasuorituksena maksetut summat kasvavat.

Lue lisää tilintarkastajan valinnasta.

 

Haluatko tarjouksen kiinteistö- tai taloyhtiön tilintarkastuspalveluista?

Voit ottaa meihin yhteyttä alla olevan lomakkeen avulla. Vastaamme yhteydenottoosi mahdollisimman pian. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.

 

Puhelinnumero:
+
Enter security code:
 Security code