Artikkelit:

Alisa Vainion tie pitkän tähtäimen menestykseen etenee treeni kerrallaan

27 lokakuuta 2016

Vaikka 18-vuotias kestävyysjuoksija Alisa Vainio on jo saavuttanutkin useita merkkipaaluja urallaan, hän on edelleen juoksijanuransa alkumetreillä. Kisakausi meni jalkavaivasta parantumiseen. Nyt Alisa keskittyy treenaamiseen, minkä lisäksi suunnitelmiin kuuluu entisen lajinsa pariin palaaminen harrastusmielessä.

-    Kyl mie aattelin, että mie ens talvella vielä pelailen jääkiekkoa, että en minä ihan pelkästään juokse, Alisa sanoo.

-    Pitkällä tähtäimellä tavoitteenani on ainakin Tokion olympialaiset vuonna 2020. En mie sit kauheesti vielä muuta ole miettinyt, menen vähän niin kuin treeni kerrallaan, hän jatkaa.

Huippu-urheilu on ainoa uravaihtoehto, mikä Alisaa tällä hetkellä kiinnostaa. Vaikka juoksutreenit täyttävät ja aikatauluttavat hänen elämänsä sekä kilpailukaudella että sen ulkopuolella, hän kertoo ajan riittävän kaikille niille asioille, mitä hän haluaakin tehdä. Kaverit esimerkiksi ovat juoksupiireistä, joten heitä näkee treenien yhteydessä. Hetken asiaa pohdittuaan Alisa kuitenkin keksii yhden asian, johon hän toivoisi arjesta löytyvän enemmän aikaa:

-    Haluaisin viettää enemmän aikaa isovanhempien kanssa, hän sanoo.  

BDO tukee Alisa Vainion tietä menestykseen sponsoriyhteistyön kautta.  Vuonna 2015 alkanut pitkän tähtäimen yhteistyömme pohjautuu meitä yhdistäviin arvoihin: pitkäjänteisyyteen, osaamiseen, periksiantamattomuuteen sekä menestyksen tavoitteluun niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.