• #Kuntademo-verkosto

    Kuntavaikuttajien uusi yhteinen työhuone

Kuntavaikuttajien uusi yhteistyö käynnistyy #Kuntademo-verkostolla

Kuntajohdolta vaaditaan uuden ajan kuntajohtamisessa yhä enemmän. Paikallisdemokratian murros, uudenlaiset johtamistavat ja -mallit asettavat uusia haasteita kuntajohdolle ja luottamushenkilöille. #Kuntademo-verkostossa etsimme yhdessä ratkaisuja ajankohtaisiin ongelmiin muiden kuntapäättäjien ja -johtajien kanssa. Millaisia johtamisen ongelmia sinä haluaisit ratkoa yhdessä muiden kuntien kanssa?

Tervetuloa BDO:n kuntavaikuttajaksi!

 

#Kuntademo-verkoston tavoitteet

Verkostossa haluamme löytää ratkaisuja, joiden avulla kunnat harppaaavat kohti 2020-luvun toimintakulttuuria. Työskentelemme verkostossa mm. valmistelun ja päätöksenteon haasteiden, paikallisosallistumisen, yhteisten pelisääntöjen ja johtamisen toimintamallien parissa. Tavoitteena on luoda toimintamalleja, jotka tukevat kuntien luottamushenkilö- ja viranhaltijayhteistyötä sekä ketterää ja vaikuttavaa päätöksentekoa ja johtamista.

#Kuntademo-verkoston tilaisuudet rakennetaan osallistujien arjesta tuttujen ongelmien ympärille, mikä varmistaa käytännön hyödyn. Verkoston jäsenet vaikuttavat itse siihen, millaisia ongelmia verkosto lähtee ratkaisemaan yhdessä ongelmalähtöisen oppimisen menetelmin. Ongelmalähtöinen oppiminen soveltuu nopeasti muuttuvaan maailmaan ja yhteistyön vahvistamiseen.

 

Milloin ja kenelle?

#Kuntademon vaikuttajaverkosto muodostetaan alle 50 000 asukkaan kuntien luottamushenkilö- ja viranhaltijajohdosta. Verkostotyöskentely käynnistyy tammikuussa 2019, ja verkoston toiminta-aika ajoittuu vuosille 2019–2020. Varmistathan paikkasi nopeasti, sillä mukaan mahtuu enintään 15 kuntaa!

Tule mukaan vaikuttajaverkostoon ja ota uusi ote kuntasi tulevaisuuteen!

Lisätietoja

Pääset tutustumaan #Kuntademo-esitteeseen tästä (pdf). Tarkempaa tietoa saat kehittämispäällikkö Matti Riekiltä ja kehitysjohtaja Jari Salomaalta.