BDO-konsernin vuositulos: Maailmanlaajuinen liikevaihto kasvoi 8 %

22 joulukuuta 2016

Kansainvälisen BDO:n maailmanlaajuinen liikevaihto kasvoi 6,8 miljardiin euroon 31.8.2016 päättyneellä tilikaudella.

Kansainvälisen BDO:n jäsenyritysten verkoston yhteenlaskettu liikevaihto nousi päättyneellä tilikaudella 7,6 miljardiin Yhdysvaltain dollariin (6,8 mrd. euroa), mikä tarkoittaa 8 % vuosikasvua kiintein valuuttakurssein. Eniten liikevaihtoaan kasvattivat jäsenyritykset Yhdysvalloissa (+12 %) ja Kiinassa (+13 %).

Yksi kasvuun merkittävimmin vaikuttaneista tekijöistä on strategisten yrityskauppojen suuri määrä, joita tehtiin verkostonlaajuisesti yli 30. Lisäksi päättyneen tilikauden aikana kansainvälisten jäsenyritysten määrä on kasvanut 154:stä 158:aan, ja asiantuntijoiden määrä on noussut lähes 68 000 henkilöön. Lisäksi kasvua ovat vauhdittaneet

  • onnistunut yrityskauppastrategia, jota tukee tilintarkastusalan konsolidoituminen
  • jatkuva orgaaninen kasvu kaikilla markkina-alueilla
  • poikkeuksellisen hyvän asiakaspalvelun periaatteiden soveltaminen uusien teknologisten innovaatioiden keinoin. 

-   Laajentumisstrategiamme alkaa tuottaa tulosta, ja olemme saavuttaneet nopeasti mainetta myös yhtenä alamme innovatiivisimmista toimijoista, toteaa kansainvälisen BDO:n toimitusjohtaja Martin van Roekel.

-    Aloitimme maailmanlaajuisen strategisen yhteistyön Microsoftin kanssa aiemmin tänä vuonna. Yhteistyössä Microsoftin kanssa jäsenyrityksemme asiantuntijoineen voivat syventää tietojaan asiakkaidensa toiminnasta, ja tarjota lisäarvoa näkemyksillään talouteen ja toimintaan liittyen. Tämä puolestaan parantaa sekä sisäistä tehokkuutta että tarkastus- ja neuvonantotyön laatua, van Roekel jatkaa.

 

Laajentumisstrategia etenee myös Suomessa

Päättynyt tilikausi oli kasvun aikaa myös Suomen BDO:lle. Olemme kasvaneet täyden palvelun tilintarkastusyhteisöksi, joka tarjoaa tilintarkastus, vero-ja laki, sekä yritysjärjestely- ja liikkeenjohdon konsultointipalveluja ympäri Suomen, yhteensä 170 asiantuntijan voimin.

- Päättyneen tilikauden aikana olemme onnistuneesti pystyneet tukemaan huomattavasti suurempaa määrää asiakkaitamme vero- ja neuvonantopalvelujemme avulla, toteaa BDO Oy:n toimitusjohtaja Helge Vuoti.

Konsernimme liikevaihto kasvoi 18,2 miljoonaan euroon. Päättynyt tilikausi oli strategisten panostusten kausi, jolloin myös muun muassa virtaviivaistimme yhtiörakennettamme kolmen yhtiön sulautumisen kautta.

Strategiamme mukaisesti päättyneellä tilikaudella olemme

  • panostaneet uusille liiketoiminta-alueille ja kasvattaneet asiantuntijoidemme joukkoa noin 20 henkilöllä
  • vahvistaneet neuvonantopalvelujamme yritys- ja rakennejärjestelyiden, corporate finance- palveluiden (Consilium Corporate Finance Oy:n oston kautta) sekä teknologiapalveluiden (kyberturvallisuuden asiantuntemusta mm. Invisian Oy:n oston kautta) liiketoiminnoilla
  • laajentaneet taloushallinnon ulkoistamispalveluitamme sekä vero- ja lakipalvelujamme uusien vetäjien myötä.