Kunta-alan muutokset puhuttivat Ministeri Sailaksen avaamassa BDO:n Auditio 2017 -konferenssissa – miltä tulevaisuutemme näyttää?

23 tammikuuta 2017

 

Korkean paikan talousleiriksi nimetty Auditio 2017 -konferenssi kokosi 18.-19.1. kunta- ja julkissektorin viranhaltijajohtoa sekä luottamushenkilöitä yhteen Tampereen Hotelli Torniin. Uudistuneeseen konferenssiin kerääntyi kuntavaalien alla yli satapäinen joukko toimialan ajankohtaisista aiheista kiinnostuneita kuulijoita.

 

Kokemukset ja ajatukset vaihtuivat yli satapäisen vierasjoukon kesken

Auditioon saapui kunta- ja julkissektorin asiantuntijoita yhteensä 61 organisaatiosta ympäri Suomen. Päivien aikana keskustelua käytiin erityisesti toimialan muutoksesta ja sen tuomista haasteista sekä mahdollisuuksista. Auditiossa pääsivät verkostoitumaan ja vaihtamaan ajatuksia myös konferenssiin saapuneet BDO:n HYVE 2018 verkosto-ohjelmaan osallistuvien kuntien edustajat.

 

Ministeri Sailas pureutui talouden huippuihin ja laaksoihin

Teemojen ydin rakentui kunta- ja julkissektorin muutokseen sekä sen johtamiseen, ja puhumassa oli suuri joukko sekä vierailevia että BDO:n asiantuntijoita. Keskiviikkona tilaisuuden asiaosuuden avasi ministeri Raimo Sailas, joka syventyi osuudessaan talouden huippuihin ja laaksoihin.

Sailaksen ohessa vierailevina asiantuntijoina kuultiin Minna Punakalliota (Suomen Kuntaliitto), Jarmo Vakkuria sekä Harri Laihosta (Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu), Jukka Alasentietä (Pirkanmaan liitto) sekä Minna-Marja Jokista (Valtiovarainministeriö).

Keskustelua virittivät puheenvuorot tuloksellisuuden arvioinnista, tulevaisuuden kunnan ja maakunnan valvontajärjestelmästä sekä moninaisen sote-uudistuksen järjestelyistä.

Tulevaisuus ja moninaiset kunta-alan rakenteelliset muutokset herättivät vilkasta keskustelua myös vieraiden kommenttipuheenvuorojen muodossa.Toisen seminaaripäivän aikana pureuduttiin myös kestävän konsernitalouden kulmakiviin sekä tarkasteltiin valtuustokauden tilinpäätöstä strategian ja johtamisen vinkkelistä.

 

BDO kouluttaa ja toimii tukena kunta-alan muutoksessa

BDO kouluttaa kunta- ja julkissektorin viranhaltijoita ja luottamushenkilöitä läpi alkaneen vuoden 2017. Pysy ajan tasalla tulevista tapahtumistamme tilaamalla uutiskirje ja seuraamalla meitä somekanavissamme; LinkedInissä, Twitterissä ja Facebookissa.

 

Lisätietoja: viestinnän suunnittelija Elisa Elg, p. 050 523 5362, [email protected]