Pikkujoulujen ja henkilökunnan joululahjojen verotus

Pikkujoulujen ja henkilökunnan joululahjojen verotus

Pikkujoulukausi on alkamassa samaan aikaan, kun koronavirustartuntojen määrä on noussut huolestuttavalle tasolle. Yritysten perinteisiä pikkujouluja ei voida tällä hetkellä järjestää ja moni työnantaja onkin päättänyt järjestää pikkujoulut etänä tänä vuonna. Verohallinto on linjannut, että työnantaja voi järjestää pikkujoulut ja muuta virkistystoimintaa verovapaasti myös virtuaalisesti.

 

Etäpikkujoulujen verotus

Verohallinto on ottanut kantaa poikkeusajan pikkujoulujen järjestämiseen ja linjannut, että työnantaja voi tarjota verovapaasti etäpikkujouluihin osallistuville ruuan ja juoman. Ruuat ja juomat voidaan kuljettaa työntekijän kotiin tai vaihtoehtoisesti työntekijä voi hakea ne sovitusta paikasta.

On kuitenkin huomattava, että mikäli työntekijälle annetaan ruoka- ja juomalahjakortti, kyseessä on työntekijälle veronalainen tulo.

 

Henkilökunnan joululahjojen verotus

Työnantaja voi verovapaasti lähettää työntekijöille pienen joululahjan. Lahja on verovapaa vain, jos se lähetetään koko henkilöstölle. Lisäksi lahjan arvo saa olla korkeintaan 100 euroa. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa. Jos työnantajan antamien lahjojen yhteenlaskettu arvo on yli 100 euroa, lahja on työntekijälle veronalainen etu.

Yhteistyökumppaneiden osallistuminen juhliin

Jos juhliin halutaan kutsua myös yhteistyökumppaneita tai muita sidosryhmiä, kulut ovat heidän osaltaan edustuskulua. Heille annetut lahjat ovat myös edustuskulua.