Trainee-tarina: Sandy, Corporate Finance -tiimi

Trainee-tarina: Sandy, Corporate Finance -tiimi


A person wearing a lanyard

Description automatically generated

Sandy aloitti Traineena BDO:n Corporate Financen -tiimissä syksyllä 2022. Trainee-jakson päätyttyä hän on jatkanut työskentelyä analyytikkona samaisessa tiimissä.

Sandy valmistui kesällä 2022 Hankenista, pääaineenaan rahoitus. Valmistuttuaan hän huomasi BDO:n Trainee-haun ja tutustuttuaan enemmän Corporate Finance -tiimin toimintaan, halusi hän ehdottomasti hakea Traineeksi tiimiin. Työhön kuuluu esimerkiksi yrityskauppoihin liittyvien prosessien edistämistä, markkinaseurantaa sekä myyntimateriaalien ja tarjousten tekemistä.

”Täällä kuunnellaan työntekijöitä todella hyvin. Jos olen esimerkiksi nostanut esiin asioita, mitä haluaisin tehdä, olen oikeasti päässyt tekemään niitä. Paljon on ollut erilaisia työtehtäviä.”

Harjoittelun myötä Sandy kokee ymmärtävänsä eri liikealoja paremmin ja tutustuneensa niiden toimintoihin syvällisemmin.

”Täällä on päässyt käyttämään opinnoissa kerättyjä taitoja konkreettisesti. Luontaisesti kuitenkin kurssikirja versus työ tarjoavat eri näkökulmia.”

Parhaaksi osaksi Trainee-jaksoa Sandy mainitsee monipuoliset työtehtävät, numeroiden kanssa työskentelyn, sekä tiimin ilmapiirin.

”Tykkään todella paljon meidän tiimistä, kaikki ovat omannäköisiään tyyppejä ja joukossa saa olla oma itsensä. Toimistolle on kiva tulla. Lisäksi firman illanvietoissa on helppo tutustua muihin ja kaikille voi mennä juttelemaan.”

Mieleenpainuvin kokemus on ollut ensimmäinen paikan päällä järjestetty asiakastapaaminen.

”Alkuun jännitti todella paljon, vaikka lopulta tapaaminen meni todella hyvin.”

Tuleville Traineille Sandy vinkkaa, että kannattaa olla asettamatta liian suuria odotuksia itselleen, sillä tiimissä kaikki haluavat auttaa ja opettaa toisiaan.

”Uskalla kysyä, äläkä mieti liikaa sitä mitä pitäisi jo osata. Kysymällä saa heti apua, eikä yksin tarvitse jäädä.”