Hej, vi flyttar! Huvudstadsregionens BDO-anställda framöver i Gräsviken

I augusti 2024 förändras vardagen för BDO-anställda i Helsingforsregionen när de anställda i Drumsö och Böle får en gemensam bas i kontorshuset Roihu i Gräsviken i Helsingfors på Porkalagatan 3. 

I takt med att vår personal växte blev det aktuellt med rymligare och mer behovsanpassade kontorslokaler. Flyttningen till Roihu gör det möjligt att förbättra personalens trivsel och välbefinnande genom att erbjuda moderna arbetsutrymmen som stödjer arbetet bättre och ett centralt läge invid bra service och kollektivtrafik. Även vår kundupplevelse blir bättre, eftersom de nya utrymmena ger bättre förutsättningar för kundmöten och ett mer lättillgängligt läge. Och det bästa av allt är att alla BDO-anställda i huvudstadsregionen flyttar under samma tak.

"Flyttningen till Roihu kommer att ge oss ännu bättre förutsättningar för tillväxt och möjlighet att samla alla våra tjänster i huvudstadsregionen på ett ställe. Det centrala och lättillgängliga läget kommer att underlätta vardagen för många BDO-anställda, men från och med augusti kommer vi också att vara lättare att nå för våra kunder. De modernare och mer funktionella lokalerna kommer att stödja personalens välbefinnande och det är oerhört viktigt för oss. Vi ser fram emot att ta i bruk vårt nya kontor och är glada över att vi i Helsingfors framöver får arbeta under samma tak ", säger vår verkställande direktör Taneli Mustonen

Modernt aktivitetsbaserat kontor

På de tre våningarna i Roihu byggs för närvarande ett helt renoverat aktivitetsbaserat kontor som är skräddarsytt efter BDO-anställdas behov, och där har våra anställda fått påverka lösningarna. Första våningen är huvudsakligen reserverad för kundmöten och de två andra våningarna för arbete och umgänge BDO-anställda emellan. 

Byggnaden har nyss renoverats för att tekniskt möta kraven för dagens kontorsarbete. Målet med vårt nya kontor är att stödja vårt arbete och olika typer av arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och att underlätta samarbetet mellan våra olika team och kunder. 

"Det är viktigt för oss att vår personal trivs på arbetsplatsen och att miljön stödjer olika arbetssätt. I Roihu har vi mer utrymme och moderna arbetslokaler som vår personal verkligen har fått påverka. De olika arbetsutrymmena i det aktivitetsbaserade kontoret kommer att göra kontorsarbetet ännu mer meningsfullt, och i dem har det tagits hänsyn till våra olika teams behov. Vi kommer också att ha tillgång till välfärdsanläggningarna på Roihu, vilket ytterligare kommer att främja en känsla av samhörighet. Vi är extra glada över att alla BDO-anställda i huvudstadsregionen flyttar under samma tak, vilket ytterligare stödjer gemenskap och teamarbete", säger vår personaldirektör Heidi Pietilä.


Kontorshuset Roihu ligger på ett synligt ställe vid korsningen av Västerleden med utmärkta trafikförbindelser och i ett affärsmässigt attraktivt område i Gräsviken. Byggnaden är färdigställd år 1986 och har en lång tradition som ett välkänt landmärke i Gräsvikens gatubild.

Gräsviken erbjuder bra möjligheter till motion, friluftsliv och shopping. Även Helsingfors centrums tjänster ligger ett stenkast bort, så därför hittar den som reser till Gräsviken längre ifrån bekvämt alla de viktigaste tjänsterna nära och centraliserat.